Wat bied ik aan?

Ik geef 1-op-1 consulten bij je thuis, terwijl iemand op je kindje past. Een consult duurt meestal anderhalf uur en in die tijd leer ik je een knoop goed aan. Van te voren hebben we contact over welke knoop je wilt leren. Je kunt zelf met een idee komen, maar je kunt ook je wens laten weten, dan gaan we samen een geschikte knoop vinden. We beginnen met oefenen met een draagpop. Pas als je dat goed on der de knie hebt, dan gaan we met je kindje oefenen. Ik ga pas weg als je het gevoel hebt dat je je kindje zelfstandig kan knopen en als ik het gevoel heb dat je dat veilig kan.

Ook leuk als cadeau voor een zwangere vriendin of voor je gastouder/oppas of ouders!

Ik geef draagdoekfeesten: jij en een aantal vrienden of vriendinnen (max 8 personen) kunnen mijn dragers voelen en proberen. Ik leg uit wat de voordelen van dragen zijn en wat de verschillen tussen de diverse dragers zijn. Ook kan ik jullie een knoop aanleren. Meestal is 2 uur hiervoor genoeg. Leuk als babyshower voor een zwangere of net bevallen vriendin.

Inloopavond. Samen met enkele collega’s in Leiden en omstreken organiseer ik elke maand een inloopavond bij een van ons thuis. Tijdens zo’n inloopavond kan je kennismaken met verschillende dragers en kun je doeken voelen en uitproberen. We leren je dan geen knoop aan, maar als je vragen hebt over een knoop dan kan je die wel stellen, als de drukte het toe laat. Kijk op de site van Draagconsulenten LEO voor data en tijden.

Lezingen: ik geef lezingen aan groepen (aanstaande) ouders, bijvoorbeeld de ouders en medewerkers van een kinderdagverblijf of groepen zwangere vrouwen (en hun partner) vanuit een verloskundige praktijk of yoga- of pilates groep. De inhoud en focus van een lezing kunnen we in overleg bepalen.

Workshops op locatie: heb jij een baby- of kinderwinkel, of een kinderdagverblijf of verloskundige praktijk? Geen je cursussen aan zwangere of pas bevallen vrouwen/stellen (bijv. Samen Bevallen of babymassage)  en lijkt het je leuk iets totaal anders aan te bieden aan je klanten of ouders, neem dan contact op. Waarschijnlijk kunnen we tot een leuke, vruchtbare samenwerking komen!

Kraam- en informatiemarkten: samen met mijn collega’s van Draagconsulenten LEO bemannen we graag een stand bij een kraammarkt of informatiemarkt waarbij we voorlichting geven aan bezoekers over het ergonomisch dragen van hun kindje. Ook kunnen we tijdens je evenement workshops en lezingen verzorgen. Neem contact op voor meer informatie.

Cursussen: meerdaags (3 weken, 1 avond per week, 2 uren per avond), eerste avond theorie over ergonomisch dragen dan twee knopen leren (een buikknoop en een rug knoop, max 8 personen. Het programma stel ik graag in overleg met jou samen.

© Nynke Penninga 2013